Onze Updates

Arntz | van Helden breidt team uit met Transport/Goederen expert Marcel Beljaars

Op 1 september is Register-Expert Marcel Beljaars als expert Transport/Goederen in dienst getreden bij Arntz | van Helden. Marcel brengt 30 jaar ervaring mee en is inmiddels 23 jaar als Register-Expert ingeschreven bij het NIVRE.

Marcel is min of meer vanuit de schoolbanken het vak ingerold. Met de opleiding Agrarische Bedrijfskunde en de specialisatie levensmiddelen verwerkende industrie op zak startte Marcel zijn carrière bij een levensmiddelenbedrijf in het buitenland. Na zes maanden was hij echter weer terug in Nederland en trad als aspirant schade-expert in dienst bij een eenmanszaak die een collega zocht met affiniteit voor de scheepvaart. Als zoon van een scheepswerktuigkundig tekenaar besloot hij te solliciteren en zo ontstond zijn voorliefde voor Transport/Goederen expertises. Het bedrijf werd tot twee keer toe overgenomen tot het na 15 jaar ter ziele ging. Marcel trad in 2008 als expert Transport/Goederen in dienst bij een van de grote jongens, maar na 15 jaar ging het kriebelen.

Marcel: “Vanaf dag één ben ik verliefd op het expertisevak. De dynamiek en hectiek spreken mij erg aan en met mijn achtergrond zijn vooral de contaminatieschades erg interessant. Wij doen onderzoek, brengen in beeld wat de rol geweest is van iedere betrokken partij en leggen onze bevindingen vast in rapportages op basis waarvan verzekeraars een schade kunnen beoordelen. Al die aspecten zijn interessant en maken het werk dynamisch.

Daarnaast geeft het heel veel voldoening om verzekerden te kunnen helpen. Zij zitten meestal met een acuut probleem en wij kunnen ze met herstel, vervanging of een tijdelijke oplossing helpen een stap in de goede richting te zetten. Die menselijke kant van het werk vind ik heel prettig.

Ik hou van mensen en heb het ook altijd heel fijn gevonden om aspiranten onder mijn hoede te nemen. Dat opleiden van experts is iets wat ik hopelijk in de toekomst weer mag doen, want Arntz | van Helden heeft de ambitie om te groeien, ook op het gebied van Transport/Goederen.

De mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan die potentiële groei en ontwikkeling, dat was voor mij een van de belangrijkste redenen om hier in dienst te treden. Bovendien vind ik de combinatie van transport en logistieke aansprakelijkheid mooi en dat is wat Arntz in huis heeft.

Wat ook meegewogen heeft in mijn beslissing om over te stappen is het feit dat opdrachtgevers nooit onder stoelen of banken hebben gestoken dat zij gecharmeerd zijn van het werk dat Arntz | van Helden levert. Ook niet onbelangrijk.

Over de cultuur kan ik nu nog niets zeggen, want ik ben net aan boord, maar ik proef al wel aan de manier waarop collega’s contact met elkaar hebben dat het een open club is waarin eigen inbreng gewaardeerd wordt. Arntz | van Helden is geen grote, logge organisatie met tal van managementlagen, maar eerder een wat kleinere, vlakke organisatie met veel specialistische kennis in huis, waar collega’s elkaar persoonlijk kennen en waar met veel plezier gewerkt wordt.”