Onze Updates

Arntz | van Helden en Halyard Risk breiden team uit met Ruud Indemans

Ruud Indemans is medio april bij technisch expertisebureau Arntz | van Helden in dienst getreden ter versterking van de afdeling Marine. Daarnaast zal hij JH143 inspecties uitvoeren voor dochteronderneming Halyard Risk.

Ruud komt bij BMT vandaan waar hij gedurende zeven jaar als marine surveyor werkzaam was. De overstap naar Arntz | van Helden komt voor Ruud als geroepen. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en wilde me graag meer richten op de technische aspecten van het werk. Want daar word ik toch wel heel blij van. De opdrachten die ik bij mijn vorige werkgever kreeg waren vergelijkbaar, maar hadden steeds vaker te maken met P&I/aansprakelijkheid en lading. Ik heb echter meer affiniteit met techniek en wil mezelf op dat gebied verder ontwikkelen. Daar krijg ik bij Arntz | van Helden alle ruimte voor.”

Ruud deed de Zeevaartschool in Rotterdam waar hij zijn passie voor techniek ontdekte. Na zijn opleiding tot maritiem officier heeft hij een aantal jaar als werktuigkundige gewerkt waarna hij in 2016 het expertisevak inrolde. Dat was bij Verweij & Hoebee, een expertisebureau dat op dat moment net overgenomen was door BMT.

Het inspectie vak is Ruud niet vreemd. Hij verzorgde bij BMT naast technische inspecties van schepen ook tal van inspecties met betrekking tot de P&I/aansprakelijkheid en lading. Voor Halyard Risk zal Ruud daarentegen vooral JH-143 inspecties uitvoeren.

Ruud is tevens geaccrediteerd door de IMCA voor het uitvoeren van zogenaamde CMID-inspecties aan boord van schepen en heeft in 2019 de titel NIVRE Register-Expert behaald. Bij Arntz | van Helden zal hij met name werkzaam zijn voor de afdeling Marine, maar met zijn technische kennis zal hij incidenteel ook bijspringen op de afdeling Landmaterieel.

Ruud: “Al vanaf het eerste gesprek heb ik een erg goed gevoel bij Arntz | van Helden. Het team is relatief jong. Dat is in deze branche best bijzonder en ik vind het fijn dat ik met leeftijdgenoten kan optrekken. Ook het werk zelf trekt me enorm. Ik ben gek op techniek en kan hier mijn hart ophalen. Arntz heeft bovendien een flink aantal mooie opdrachtgevers. Ik kijk er erg naar uit om mezelf verder te ontwikkelen in deze plezierige werkomgeving. Deze overstap is een mooie kans om zowel mijn kennis als mijn netwerk te vergroten.”

Over Arntz | van Helden en Halyard Risk

Arntz | van Helden is een schade-expertise bureau gespecialiseerd in Marine, Landmateriaal, Technische verzekeringen en Transport. Ook regres en technische schades op het gebied van raceauto’s en elektronica/computers zijn specialisaties van het bedrijf. Het werkgebied van Arntz | van Helden is wereldwijd, hoofdzakelijk met betrekking tot internationaal opererende rederijen, scheepvaart- en aannemingsbedrijven.

Het bedrijf heeft vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Nieuwleusen en Valencia (Spanje) en daarnaast ook nog twee steunpunten in Brussel en Antwerpen (België).

Halyard Risk, is een zelfstandig label van Arntz | van Helden en gespecialiseerd in hoogwaardige risico-analyses in opdracht van scheepswerven, maritieme (nieuwbouw)projecten en verzekeraars. Daarnaast adviseert en traint het bureau scheepswerven op het gebied van risicomanagement, verricht het follow-up risico-inspecties en voert het consultancy-opdrachten uit.