Onze Updates

Schades in de autoracerij

Miranda Versteeg

Miranda Versteeg

Office manager

Arntz | van Helden is wereldwijd een van de weinige expertisebureaus die schades regelen binnen de wondere wereld van de autoracerij. En schade-experts Mark van Wieringen en Xavier van Boeckel hebben bij Arntz van hun hobby hun beroep kunnen maken.

Uit “Risk and Business”: 

Arntz | van Helden is al enkele jaren één van de weinige onafhankelijke expertisebureaus in de wereld, zo niet de enige, die met de regelmaat van de klok wereldwijd worden ingeschakeld voor het beoordelen en regelen van schades in de bijzondere wereld van de autoracerij: Formule 2, Formule 3 en LMP auto’s (Le Mans Prototype) en de verschillende Toerkampioenschappen zoals de Porsche Cup en de Ferrari Challenge, en verder rally’s; kortom alle races behalve de Formule 1.

Twee schade-experts Mark van Wieringen (van huis uit scheepvaartexpert) en Xavier van Boeckel (van huis uit landmaterieelexpert) regelen jaarlijks gezamenlijk zo’n 200 schades aan raceauto’s: door middel van desktopexpertise of via een expertise ter plekke, waarvoor zij gedurende het raceseizoen – ruwweg van april tot eind november – geregeld de wereld over reizen.

In onderstaand artikel gaan zij in op het ontstaan van dit bijzondere specialisme, wat daarbij vakmatig zoal komt kijken en wat de voornaamste trends op dit bijzondere vakgebied zijn.